Keuzesessie 1: ‘Van document naar boeking’ door Tim Belmans

Een moderne accountant krijgt documenten via allerlei kanalen en in allerlei vormen: op papier of digitaal, via e-mail in pdf-vorm, via een cloudplatform, … Het is een hele uitdaging om orde te brengen in die chaos. De sessie van productmanager Tim Belmans (Wolters Kluwer Tax & Accounting) op Taxville On Tour gaat precies daarover: hoe u uw documentenstroom effectief beheert en welke tools u daarbij kunnen helpen.

Versnippering van de documentenstroom

De aanvoer en verwerking van documenten is een eerste maar cruciale stap in het boekhoudproces. Zonder facturen, bankafschriften, kassabonnen, … géén boeking. Heel wat kantoren kampen echter met een (te) grote versnippering van de instroom. Sommige klanten laden alles op via het klantportaal van hun boekhoudpakket, maar ook de klassieke schoendoos of ringmap is nog niet uitgestorven. Een achtergebleven factuur wordt geë-maild, en nog andere documenten bereiken u via Dropbox of Google Drive.

Hoe kan het beter?

Dat er af en toe eens een communicatiestoring optreedt (facturen raken zoek of bereiken u dubbel), hoeft niet te verbazen. Bovendien kost deze werkwijze u nodeloos veel tijd. En dat terwijl efficiënte operationele processen net cruciaal zijn in een boekhoudkantoor.

In zijn sessie vertelt Tim Belmans u precies waar de pijnpunten zitten in dit proces, en hoe het beter kan. Dat doet hij aan de hand van concrete voorbeelden. Hij laat u niet alleen zien welke strategieën u daarbij kan volgen, maar ook welke tools onmisbaar zijn.

Maak kennis met TOCO

Een van die onmisbare tools is een klantportaal zoals TOCO, de nieuwste partner van Wolters Kluwer. U koppelt de tool rechtstreeks aan uw boekhoudpakket en kunt op die manier heel eenvoudig alle documenten van uw klanten digitaal binnenhalen. Voor uw klanten, ondernemers, biedt TOCO zelfs nog meer voordelen. Ze beschikken over een compleet digitaal archief, kunnen betalingen inplannen én uitvoeren op de gewenste datum, en eenvoudig met hun accountant communiceren.

Meer weten? Kom naar de sessie ‘Van document naar boeking’ van Tim Belmans en bezoek de TOCO-stand. Mis het niet en schrijf u vandaag nog in.

Comments are closed.