Keuzesessie 2: ‘Personal Financial Planning’

Vermogensplanning een job voor accountants? Jazeker, als boekhouder kent u de financiële situatie van uw klanten door en door. Bovendien bent u op de hoogte van alle fiscale geplogenheden. U bent dus uitstekend geplaatst om aanbevelingen te doen. Interesse om uw business uit te breiden? U komt er alles over te weten tijdens de sessie ‘Personal Financial Planning’, gegeven door Michiel Van den Keybus (Wolters Kluwer) en Jan Van Overbeke (Target Funding Solutions).

Een kleine stap voor accountants …
Er was een tijd dat accountants zich bezighielden met de cijfers, en daarmee was de kous af. Vandaag bent u als accountant echter veel meer dan een rekenmachine; u bent een raadgever en vertrouwensman/-vrouw voor uw klanten, die vaak van generatie op generatie voor uw kantoor kiezen.

De stap naar vermogensplanning is dus niet zo groot. U bent perfect op de hoogte van de financiële toestand van uw klanten, zowel professioneel als privé. En u kent de fiscaliteit door en door. Bovendien biedt vermogensplanning een mooie opportuniteit om uw business te verruimen en u te profileren als expert ter zake.

Wat is vermogensplanning?
Vermogensplanning is een ruim begrip dat vele ladingen dekt. Hieronder enkele kerntaken die u als accountant kunt uitvoeren:

– regelingen met betrekking tot onroerend goed, in of buiten een vennootschap

– de opvolging binnen een familiebedrijf

– fiscale optimalisaties

– planning van de erfopvolging

– successieplanning

– gemodaliseerde schenkingen

– beheer van uw vermogen via maatschap of stichting

– een regeling middels huwelijkscontract

– pensioenplanning

Vermogensplanning op Taxvile On Tour
Maar hoe pakt u vermogensplanning als accountant nu precies aan? Welke tools zijn er om u te verdiepen in de materie? En hoe zet u zich als expert in vermogensplanning in de markt? Jan Vanoverbeke (Fintechbedrijf Target Funding Solutions) en Michiel Van den Keybus (Wolters Kluwer, Business Development Manager Tax & Accounting, Insurance & Banking) bespreken op Taxville On Tour de drijfveren en aanpak van accountants over de vereiste kennis, nuttige tools, kantoororganisatie, marktgrootte, business en pricing model.

Maak kennis met Phineq
Tijdens de sessie op Taxville On Tour krijgt u een demo van Phineq, een nieuwe tool van Wolters Kluwer, die u heldere inzichten verschaft in en de controle geeft over het volledige vermogen van uw klanten. Een aanrader!

Bent u op zoek naar een nieuwe businessopportuniteit voor uw kantoor? Dan mag u deze sessie niet missen. Schrijf u vandaag nog in.

Comments are closed.